tirsdag 21. desember 2010

Ei julehelsing

Eg likar å vere nyfiken, å undre meg over korleis ting fungerer. Bevare noko av det barnlege.

Eg skjøner ikkje korleis musikk kan hamne på plater eller i datafiler. Eg veit teknologien, men eg skjøner det ikkje. Det, og liknande fenomen, er mirakel i mine auge, og eg er evig takknemleg for dei.

Det er viktig å vere takknemleg, same om det er små eller store saker. Å framleis kunne verdsetje noko ein har hatt i livet sitt over lang tid. Å sjå ut på landskap ein har sett nærmast dagleg som om det er heilt nytt for ein. Og i blant opplever ein noko ekstraordinært, og ta vare på dei stundene, men ikkje la dei ta over. Ikkje gløym at sjølv det du reknar som ordinært vil for andre vere ekstraordinært. Eit glas vatn, gode foreldre som er glad i deg. Fri vilje. Ytringsfridom.

Så tenn eit stjerneskot, tenk ein fin tanke, send varme ord. Sei til dei du elskar kva du føler om dei, og ha ei vedunderleg jul fylt med fine folk, god mat og drikke, og mykje, mykje kjærleik.

God jul, elsklingane mine!

8 kommentarer:

 1. Det samme til deg, vakre Birte! Jeg håper du får en nydelig jul og mange fragmenter av lykke når du ser deg omkring. Det har jeg planer om, iallefall!

  <3

  SvarSlett
 2. God jul til deg òg. Håpar at du får ein kjempefin jul saman med dei du er glad i.

  Glad i deg <3

  Lene

  SvarSlett
 3. Ane: Takk for det. <3

  Lene: Takk, Lene. Glad i deg òg. <3

  SvarSlett
 4. Finfint innlegg. :)

  God jul te deg òg, Birre! :D

  SvarSlett