fredag 26. juni 2009

Bakemeister Nigella "Tiny Dancer" Harepus Lawson II



13 kommentarer:

  1. Nam. :D Laga te meg ein gong? :D

    SvarSlett
  2. Syke ting du finne på og laga.. Blir nais når/hvis (?) du flytte te Bergen, så kan me laga masse fæncy stuff i lag?! xD

    SvarSlett
  3. Hilður: Yes, indeed. :D

    Angela: Sjuke, faktisk? xD Oh yes, det vert gøy. :D Til Bergen skal eg uansett.

    SvarSlett
  4. åj, nam! hva er det? hva kalles det, liksom?

    SvarSlett
  5. Ida: Uhm, eg veit ikkje kva originalnamnet Nigella gav det var, men på norsk har dei oversatt det til "Bjørnebærpai med sprøtt lokk" (oh so creative), berre at eg brukte bringebær i staden for, fordi eg synest det er dei beste bæra som finst. :D

    Silje: You'll give me an offer I can't refuse?

    SvarSlett
  6. Holy smokes, det så delikat ut. :D Yummmm. Kan du spise, eller lager du noen andre?

    SvarSlett
  7. Den kunne eg faktisk ha sjølv. :) (Ved å bruke blant anna speltmjøl og mjølkefritt smør.)

    SvarSlett
  8. kan du ikke skrive HVA det er du lager? for oss.. matamøber

    SvarSlett
  9. Haha, awh. :P

    Bærpai Birtestyle:
    125 g mjølkefritt smør
    100 g havregryn
    70 g speltmjøl
    1 ts kanel
    75 g brunt sukker
    400 g bringebær
    2 ts maisstivelse
    50 g vaniljesukker

    Steikeomn på 200 grader. Smelt smøret i ein liten kjele, og bland havregryn, mjøl, kanel og brunt sukker i ei bolle. Fordel bringebæra i ei låg og vid eldfast form. Dryss maisstivelse og vaniljesukker over bæra og vend det lett inn. Rør det smelta smøret inn i havreblandinga og fordel ho over bæra med ei skjei. Steik paien i 25 minutt. Eg hadde litt soyamjølk i lag med det, men i originaloppskrifta (som er litt annleis) står det "server med is eller crème fraîche".

    Happy? :P

    SvarSlett
  10. Namnam.

    Komme hit å lage mat til meg?

    SvarSlett