torsdag 28. januar 2010

Å mimre

Dette innlegget kjem ikkje til å vere særleg originalt, men det kjem frå hjartet.

Ein vårdag i 2004 (04.04.04) vart eg, etter slight pushing frå Silje, medlem av ei nettside som viste seg å vere eit heilt univers. Har Topp20 hatt særleg tyding for meg i oppveksten? Nei, ikkje eigentleg, men nettsida deira var ei heilt anna historie. Backstage var namnet, for oss på innsida gjekk det som regel under akronymet BS, but it wasn't bullshit, ladies and gentlemen:

Backstage gav oss debattar, ei moglegheit til å poste kreative kreasjonar og mest av alt: eit samfunn. Eit nettverk av, kanskje ikkje likesinna, men dog frisinna menneske. Unge representantar frå vårt langstrakte land som visste kva dei snakka om, og som hadde interesser ulike som natt og dag, men som likevel kom (stort sett) overeins.

Det var gjennom denne nettsida eg møtte Ane, Bella, Elisabeth, Guro, Inger Lise, Lene, Neda, Oda, Vixxen...

På ei lita detektivferd for å finne ut kva dato eg fyrst møtte Elisabeth, gjennomsøkte eg ei gigantisk sko(støvlett)eske, for så å logge inn på den for lengst nedlagte, men framleis opne sida, og etter fleire tusen sider i gjesteboka mi fann eg støvlagte samtalar med mine no nærmaste vener, samt nokre som har falt gjennom sprekkene.

Det handla om menneska. Backstage vart aldri det same dei siste åra, og moderatorposten vart stadig meir krevande med nye medlem som ikkje visste å respektere det som for oss var ein stad der me kunne utfalde oss, fri frå dømming og stygge blikk. Men eg angrar ingenting.

Takk, Backstage. Og takk til alle dykk som eg er så utruleg glad i.

20 kommentarer:

 1. Takk til deg også! <3 (For at du i det hele tatt ville være venn med meg lzm!)

  SvarSlett
 2. Ah, jeg savner det. The good ol' days.

  Heldigvis ble jeg venn og samtalepartner med både deg og Maria. Brukt mange timer, tastetrykk og tusenvis av ord for å snakke om alt og ingenting ++++

  Er glad i deg, Birte/Poirot!

  ps hvorfor lager ingen fine communityer idag? er det bare jeg som ikke finner et?

  SvarSlett
 3. Fordi Facebook overtok alle communities? :/

  SvarSlett
 4. Det er så LENGE siden, men samtidig ikke. :) Fantastiske, koselige, hyggelige, rotete, nattlige, ufine, flørtende, spenstige, bedagelige BS. :)

  vixetrix

  SvarSlett
 5. Val: :D <3

  Ane: Ja. :) Glad i deg òg, sweetie. Og eg trur Angela har rett, nye nettverkssamfunn som Facebook har tatt over.

  Vixxen: So true!

  Ida: Eg saknar dei positive tinga, for å seie det slik. :)

  SvarSlett
 6. men facebook er jo freakin' nasty.

  SvarSlett
 7. Nei? Facebook er koseleg. :)

  SvarSlett
 8. Savner backstage jeg og... selv om aktiviteten min der dabbet av noe før det plutselig ble stengt på bursdagen min. For min del var det mest pga overfloden av nye medlemmer som ikke brydde seg nok til å holde liv i backstage i det lange løp, og de gamle som da sluttet... og jeg tror mye av det skyldes facebook, som hadde vært populært i et års tid da.


  Fortsatt litt bitter over at jeg aldri ble ukas bruker er jeg og, men for det meste har jeg bare veldig gode minner. xD Veldig stas å møte folk i ettertid, enten man begynner på skole med dem eller møter dem på gata. :D

  SvarSlett
 9. Eli: Det er mogleg, for min del var det mest dei nye medlemma, som kanskje er litt slemt å seie, men det var slik det føltest. Magien forsvann. Som pensjonert moderator kan eg gjere deg til ukas brukar frå måndag av? <3

  SvarSlett
 10. Awh, Backstage var så herlig. Hvis noen postet en tegning de hadde laget, så fikk personen flere sider med positive kommentarer eller konstruktiv kritikk, og bursdager ble jo feiret helt i hundre noen ganger. Alle medlemmene der ble satt pris på, og alle respekterte hverandres meninger og hadde lange, fine diskusjoner (med mindre man het Kreschberg og kom med nazistiske uttalselser i hytt og pine).

  I miss BS.

  SvarSlett
 11. Du møtte meg også der! ..

  SvarSlett
 12. Oda: Ja! <3

  Neda: Ja, herregud, og Guro! De er så innarbeidd i livet mitt at det stod heilt stille, trur eg fokuserte på dei eg har vore mest med i real life, så vel som har snakka med over nettet. Men de er lagt til no. Love you! <3

  Renate: :)

  SvarSlett
 13. Er det? Hm.

  Jeg ser for meg noe som ligner på blink og nettby (jeg har nettby, men det er heller ikke det samme som det var), men det er kanskje noe annet?

  Kanskje jeg bør følge resten av verdens saueflokk, og melde meg inn..

  SvarSlett
 14. Det er blant anna ikkje forum and such. Meir for å halde kontakt med vener, det er i alle fall slik for meg. :)

  SvarSlett
 15. Awh, da var det positiv glemming, da :D Hihi. Love you too!

  SvarSlett