torsdag 9. april 2015

Lakselinja

Med mastergrad i teatervitskap og år etter år etter år med å vere publikum på tallause teaterframsyningar, er det heilt fantastisk å i blant få vere med på å faktisk skape teater. Eg har tidlegare vore i Studentteateret Immaturus sitt kunstnariske råd og vore deltakande i ymse dramaturgiat og gjort litt småjobbar her og der, men det aller største er å kunne fylgje ein produksjon frå start til slutt.

Sidan nyttår har eg vore så heldig å få vere dramaturg og regiassistent på Lakselinja, eit nytt stykke skrive og regissert av Nina Sele. Det har premiere på Bømlo Kulturhus i morgon kveld klokka 19.30, og skal i tillegg spelast laurdag og søndag kveld til same tid.

Framsyninga handlar om 12 (13) menneske med ulike liv og bakgrunnar som jobbar på lakselinja, og i møtet med dei får me sjå korleis arbeidsdagane deira utfaldar seg og kva dei tenkjer på og drøymer om.

Scenograf Janne Robberstad har designa ein utruleg kul scenografi som for det meste består av isoporkassar (så langt har me 980 stykk) av same type som lakseindustrien bruker. I tillegg har me lys- og videodesign av Joakim Foldøy og musikk av Hans-Olav Molde.

Dette kjem til å verte ei superfin og kul oppleving og alle som kan er hjarteleg velkomne! Billettar kan kjøpast på bomlokulturhus.no.

2 kommentarer: