søndag 8. mai 2011

Frigjeringshelg


Dette er ei magisk bok. Ho ser ut som ei heilt vanleg bok, men ho skjuler ein løyndom.Er ikkje Fretex fint, vel? (Kjøpt på Norli.)

I dag har Elisabeth og eg vore behind the scenes på naturhistorisk museum i Bergen, det var utruleg fascinerande og eg har funne ein ny potensiell bustad (i fjerde etasje av museet, som moglegvis kan verte eit problem). Me gjekk forbi skap der lappane som hang på var så gamle at det stod "Italien" og "Spanien" på dei i snirklete skrift, og det føltest som å vere i ei anna tid og ei anna verd. Undervisningsleiar og tourguide Eli spurde oss kvar me hadde høyrt om arrangementet, eg svarte Facebook medan mannen over seksti svarte radio; eg kunne høyre lyden av generasjonsgapet som utvida seg.

Eg håpar fleire tar seg tid til å utnytte (kultur)tilboda som finst der dei bur, flotte tiltak som dette er avhengige av at folk møter opp og er interesserte.

9 kommentarer:

 1. sånn en fretexbok har jeg også. jeg klarte ikke bruke den til å notere i, for den føltes feil i hånda, så jeg tok ut notatbokbiten og klistret opp permen på veggen.

  nå har jeg lest brevet ditt fem ganger. jeg henger det opp over sengen og jeg kommer til å tenke på deg hver gang jeg ser på det. på at jeg elsker deg óg. og jeg håper du forstår hva jeg mener når jeg sier det.

  SvarSlett
 2. ah, det minner meg på at jeg har en haug med bilder av Tårnsalen slik den var, burde lage et innlegg på det. Fikk dere klatre opp stigen og opp på taket? Visttnok *host, kremt!* et ganske ok sted å ta en øl

  SvarSlett
 3. Kjersti: Ja, det skjøner eg, veit ikkje kva eg skal gjere med ho sjølv, men ho er veldig fin.

  Eg forstår. <3

  Katrine: Ooh, ja, det må du gjere! Haha, nei, det fekk me ikkje lov til, kanskje mest fordi det var ein del barn der.

  SvarSlett
 4. Naturhistorisk museum i Bergen er fantastisk, var der første gong då eg var seks år.

  SvarSlett
 5. Så koseleg! :) Håpar ungane som var med på omvisinga fekk auka interesse for historie og natur, museet er som du seier fantastisk.

  SvarSlett
 6. Siklet lenge etter disse bøkene, og så en dag fant jeg den PERFEKTE! Designet utenpå var så fint at jeg nesten falt i bakken, men kontoen var tom og noen andre fikk nyte den boken. Nå leter jeg hele tiden etter den, men det finnes jo bare en av hver (sannsynligvis) og dermed er saken tapt. :P (Var forresten en utrolig fin stilisering av Haisommer).

  Elsker forresten setningen; "eg kunne høyre lyden av generasjonsgapet som utvida seg". :D

  SvarSlett
 7. Ååh, typisk! Om du ikkje finn den boka igjen så finn du kanskje ei like fin (eller endå finare)? :)

  Haha, takk. :P

  SvarSlett
 8. Å, så fint. Det hadde jeg og gått på hvis jeg hadde bodd i Oslo. Jeg har begynt å lese avis igjen for å finne ut av ting, nå som jeg har sletta meg fra Face

  SvarSlett
 9. Museum, som det meste anna i denne verda, treng pengar for å overleve og utvikle seg, men generell støtting av lokale og ikkje-lokale kulturelle tilbod er alltid flott. :)

  SvarSlett