torsdag 22. september 2011

Kvil i fred, Troy Davis

Eg har ikkje klart å leggje meg i natt, har ikkje klart tanken på å liggje og sove medan ein ny person vert offer for dødsstraff. Eg har alltid vore i mot dødsstraff, men det vart gjort klarare for meg etter å ha høyrt Kerry Max Cook halde eit føredrag om hans personlege forhold til det på Studentsenteret for to år sidan.

Troy Davis vart drepen for ti minutt sidan, han heldt fast ved at han var uskyldig til hans siste sekund. Eg har ikkje god nok kunnskap om verken saken eller rettssystemet til å skulle kommentere skuldsspørsmål, det eg ikkje skjøner er kvifor ein skal drepe nokon i det heile tatt. An eye for an eye? Har me ikkje kome langt nok i dagens samfunn til å kunne avstå frå slik barbarisk oppførsel?

I dei fleste sakar vil det vere tvil om nokon er skuldig eller ei, det vil vere motstridande bevis, sakar er ikkje så logiske og enkle å løyse som på CSI og andre kriminalseriar (and don't get me wrong, eg er stor fan av fleire av dei seriane), og berre tanken på å skulle ta ein annan person sitt liv når det framleis er såpass mykje tvil er heilt uforståeleg for meg. Eg sit her og kjenner at eg klarer ikkje ein gong å skrive det eg verkeleg vil, fordi det er så ufatteleg at eg bokstaveleg talt vert ordlaus. Eg håpar at dagen når dødsstraff vert avskaffa ikkje er langt unna.

Kvil i fred, Troy Davis.

5 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig. Men se hvilke land dødsstraff er et alternativ i. I dette tilfellet USA (shocking, really...) der motsigelser er hverdagen.
  Dødsstraff er barbarisk, uansett. På mange måter tror jeg livstid kan være verre enn dødsstraff, med tanke på hvor hardt miljø det er i fengsel i USA, så når noen gjør noe som er helt utenkelig, får de straffen de fortjener uten at noen må gå imot basic menneskerettigheter. Men det er vanskelig å forstå.

  Kanskje Obama er svaret når han får mer tid på seg? Bare se på det han har lagt fram nå, at de rike skal betale mer.

  I andre land.. verden er urettferdig. Usannsynlig. Forferdelig.

  SvarSlett
 2. Det er en forferdelig sak. Den strider mot all fornuft.

  Hvil i fred.

  SvarSlett
 3. Ja, det er verkeleg forferdeleg. Eg håpar Obama vert gjenvalt slik at han kan ta eit opprør med republikanarane som er så utruleg sta og stuck in their ways og at han får gjort nokre av dei endringane han har snakka om sidan den fyrste kampanjen.

  SvarSlett
 4. Me too. Jeg tror han kan få det til. Jeg har egentlig ikke vært særlig positiv til Obama, men nå, når jeg ser at han har begynt å gjøre de tingene han har lovet.. det er lov å håpe.

  SvarSlett