tirsdag 8. juli 2008

A day of many firsts

Today has been a day of many firsts. It was the first time I bought a pipe, the first time I got honked at five+ times within fifteen minutes (I wore a short dress, but I wore black tights, and I don't know if it's supposed to be flattering, but I just find it offensive) and last, but certainly not least, the first time I'm writing a multi-language post.

Det er òg fyrste gong eg har sett ein tankbil frå Brannvesenet vatne eit blomebed. Eller, more precisely, blomebedet i rundkøyringa i Karmsundsgata der ein kan svinge ned til rådhuset, sjukehuset etc. Det er kanskje småting, men det var stort for meg.

Og jo, eg såg to New Beetlear i løpet av ti minutt. For dei som ikkje veit det så er det yndlingsbilen min, og eg meiner/trur at om eg ser ein, så tyder det at ting kjem til å ordne seg, så eg svarar kvar gong eg ser ein, om enn, berre innvendig. Åh? Ja, eg håpar det..., Sikker på det?" eller Eg veit ikkje om eg kan tru på det akkurat no.

Btw, mon dieu(!) som eg gler meg til Mamma Mia!! Eg har aldri gleda meg så mykje til ein film før, det er heilt sjukt! Eg har vore glad i ABBA heilt sidan eg var liten, så lenge eg kan hugse (og eg hugsar mykje, sjølv frå eg var svært liten, ned til eit og eit halvt år). Og Meryl Streep er det mest fantabelastiske mennesket som finst, det er ho verkeleg. I love her more than I could possibly express. I'm going to the premiere on Thursday with Hilður, Lene and Val and I can't wait! I'm thinking of wearing my black, flower pattern dress from my previous entries. :)

Er de framleis med meg? Vart litt hulter til bulter-innlegg dette her, men eg må berre få seie at eg har gjort mykje tenking i det siste på det med standpunkt og kva eg har og vil stå for vidare i livet. Eg er vegetarianer, men et sjømat. Eg byrja med det fordi eg rett og slett vart kvalm av å ete kjøt, men eg har fått meir informasjon om kjøtindustrien i seinare tid, i tillegg til det faktum at det tar utruleg mykje energi å lage kjøt (i forhold til miljøproblemene, det forureinar noko kolossalt). Eg kunne godt ha tenkt meg å slutte med sjømat òg, men eg treng vitaminene og, vel, det smakar veldig godt. :P Dessutan er sjøoppdrett ein bagatell samanlikna med kjøtproduseringa.

Oooog så har eg tenkt over korleis me behandlar dyr. Dyremishandling er heilt forferdeleg og burde ikkje skje, men det er det same som med barne- eller ektefellemishandling, det er ikkje noko me ser ut til å kunne verta heilt kvitt, men eg har gått litt lenger og har fått eit stort avsky mot å halde dyr fanga. Eg meiner at me er likestilte, me er like mykje verdt, så kvifor skal me kunne ha makt over dyra? (Det er ein annan ting òg, at me kategoriserer dei som dyr, me er dyr me òg.) Kva gir oss rett til å styre andre vesen sine liv? Trass i at kyrne får gå ute på eit svært beite, så er dei likevel innestengt, dei har gjerder og grenser å halde seg innanfor og dei vert samla i ein stor bygning i små avlukke når det vert kaldt ute. Eg veit dei har behov for å verta mjølka og alt det, men kvifor er det menneska som skal kunne stå med pisk og dei som skal overgi seg? Det gjer meg trist.

To end it on a high-note, I'll throw in a picture of the watering truck. :D

10 kommentarer:

 1. Fancy med brannbilen *kul*

  Eg òg gler meg :D
  Har elska ABBA frå eg var liten sjølv, og vil elska dei så lenge eg lever.
  Meryl <3

  SvarSlett
 2. Ja, det var kjempekult! :D

  :D Me kjem til å sitje og hoppe i setene som små ungar. I'm loving it! <333
  MERYL FTW FFS!!!

  SvarSlett
 3. Haha, det va litt sånn hulter te bulter, litt sånn Hildestil :D

  Oi, oi...Birte goes HOT! :P

  Ta på deg finkjolen :D

  Jaaa, det e dumt å holda dyr i fangeskap, men samtidig så leve me jo av det o... Me dominere..Eg har ikkje tenkt å setta meg ner for å eta gras i nærmaste framtid :P

  Sånn vatnebrannbil har eg sett før! Haha, va det ei dama som sto for vatningo? :o

  SvarSlett
 4. Eg trur eg ikkje har sett det sjølv.

  Eg trur eg kjem til å smågrine eller noko sånt xD (eg gjer aldri det, berre av The Notebook og My Girl :p).
  GLERGLERGLERGLERGLERGLER MEG!
  Om eg sa at eg gler meg?

  SvarSlett
 5. Hilður: Hehe, ja, eg tenkte det då eg skreiv det, at det var litt Hildestil. :P

  Uhm, joda. xD

  Nei, er ikkje det eg meiner, men me treng jo ikkje utnytte dyra for det. If only they could talk and we could understand them. Det hadde gjort ting mykje lettare, fordi då kunne me ha spurt dei om kva dei ville.

  Lene: Awh, ja, eg òg!

  Hmm, nei, trur du må seie det eit par gonger til... :P

  SvarSlett
 6. Haha, jaja, eg trur neppe di vil at me ska eta di då :P

  SvarSlett
 7. Eg trur eg ikkje har vore så gira over ein film sidan 3oooooooo :p

  Har eg ikkje sagt det mange gonger? 0mg.

  Soundtracket er søtt. Åsj, Vg gav det 2 trur eg.

  SvarSlett
 8. Hilður: Nei, nettopp.

  Lene: Eg har aldri vore så gira over ein film før. :D

  Nei, synest du kan seie det nokre gonger til. :D

  Vel, VG sucks. Frå gammalt av så høyrte dei til høgresida av politikken, FrP og slikt. Og dei gjer framleis det, sort of, berre ikkje like obvious.

  SvarSlett
 9. Det er gøy å glede seg til ein film. Men nå må eg finne ein ny til å glede meg i over 1 år xD

  Teitingar.

  SvarSlett
 10. Haha, ja, men det er ingen...

  SvarSlett