19. Ei oppskrift på noko godt.
Vel, som kjent er eg veldig glad i å bake og lage mat, samtidig som eg har ein haug med allergiar og intoleransar, så eg tenkte eg skulle leggje ut oppskrifta på ein veldig enkel og Birtevenleg omelett, med utgangspunkt i ei oppskrift eg fann på Veganmisjonen sin blogg.
Polentaomelett:
1 medium potet, skrelt, kokt og kutta i store bitar
1 halv purre, hakka
5 dl. vatn
1 ts. salt
1,5 dl. finkorna polenta (eg har brukt polenta som er litt grovare, og det fungerer like greitt)
1 stor ts. vegansmør eller olje
3-4 soltørka tomater, skore i fire-seks bitar kvar
"Stek purren i olje i en liten stekepanne (jeg har brukt en panne på ca. 20 cm i diameter) til den er myk og begynner å bli bittelitt brun. Ha det i en bolle og sett til side.
Ha vann og salt i stekepanna og visp inn polenta og smør. La det koke på svak varme i 5 min. under stadig omrøring.
Vend inn purre og potetbiter (edit: og bitane med soltørka tomat) og sett panna til side. (Den stivner til passe konsistens i løpet av ca 45 min)."
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar